Työterveyshuolto ja sairastuminen

Työterveyshuolto ja sairastuminen

 

Sairastumisesta on ilmoitettava esimiehelle/toimipaikkaan viipymättä, jotta työvuorojen muutoksiin ehditään reagoida ajoissa. Sairastuessa on tärkeää levätä, sekä noudattaa hoito-ohjeita pikaisen paranemisen ja töihin palaamisen varmistamiseksi. Sairauspoissaolosta toimitetaan sairauspoissaolotodistus esimiehelle viimeistään viikon kuluessa sairastumisesta.

Työterveyshuolto

Työterveyshuollostamme vastaa Terveystalo Pulssi, josta työntekijä voi varata ajan työterveyshoitajalle tai työterveyslääkärille. Tarvittaessa pääset varaamaan ajan tästä, soittamalla numeroon 030 633 9612 tai OmaTerveys- mobiilisovelluksen kautta.

Työntekijän on mahdollista olla 1–3 päivän sairauspoissaololla omalla ilmoituksella lyhyissä, epidemialuontoisissa sairastumisissa, kuten flunssassa.. Sairauspoissaolosta tulee ilmoittaa viipymättä ja sopia yhteisesti esimiehen kanssa. Epäselvissä oireissa on kuitenkin tärkeää olla yhteydessä työterveyshuoltoon. Esimiehellä on oikeus edellyttää työntekijää käymään epäselvissä tapauksissa työterveyshuollossa. Huomioitavaa on, että menettelyä ei voi käyttää vuosilomalla tai sitä edeltävänä aikana tai mikäli sairauspoissaolo tai sairaus uusiutuu 30 päivän sisällä edellisestä sairastumisesta.

Terveystalo Pulssi tuottaa TOK:n työntekijöille työterveyshuollon palveluja. Mikäli työterveyslääkärin aikaa ei ole mahdollista saada, työterveyshoitajan on mahdollista kirjoittaa enintään 3 päivää sairaslomaa epidemialuontoisissa sairauksissa.

Lisäksi

  • Uudet työntekijät käyvät työhöntulotarkastuksessa mahdollisimman pian työsuhteen alettua ja toimittavat siitä todistuksen. Työhöntulotarkastus on palkallista työaikaa.
  • Työntekijän on muistettava peruuttaa varaamansa aika itse, mikäli on estynyt menemään paikalle.
  • Palatessaan yli 4 vrk kestävältä matkalta Pohjoismaiden ulkopuolella, elintarviketyöntekijän tulee toimittaa esimiehelleen salmonellatodistus.